پیش بینی قیمت طلا و سکه (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴)| کاهش قیمت ادامه دارد؟ پیش بینی بورس (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴)| تاثیر مثبت اخبار سیاسی استاندار خراسان رضوی: وظیفه دولت تسهیل امور، رفع موانع و توسعه استان است قیمت سیب‌زمینی در بازار به تدریج کاهش می‌یابد قیمت امروز خودرو‌های خارجی در مسیر ریزش (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | سراتو ۹۰ میلیون تومان ارزانتر شد تداوم روند ریزش قیمت خودرو‌های داخلی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | افت ۲۱ میلیونی شاهین بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرائم عدم صدور صورتحساب الکترونیکی پزشکانی که از دستگاه کارتخوان استفاده کرده‌اند عراقچی در الجزایر: اگر طرف آمریکایی با اراده واقعی به عمان بیاید، حتماً به نتیجه خواهیم رسید آخرین وضعیت ذخیره آب در سد‌های اطراف مشهد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) شکاف دستمزد و قیمت مسکن انتظار برای خرید ۵۰ متر خانه را ۵۰ ساله کرد بازار خودرو در سال جدید همچنان بدون مشتری (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) سیگنال مثبت مذاکرات به بازار سرمایه مخابره شد | جهش حدود ۶۰ هزار واحدی شاخص بورس (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) هشدار برای کاهش راندمان تولید فولاد کشور | درخواست وزیر صمت برای حمایت برق رسانی در صنعت فولاد ریزش ۱۱ میلیونی قیمت سکه در مشهد | هر گرم طلای ۱۸ عیار حدود ۶۰۰ هزار تومان ارزانتر شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) + این خبر بروزرسانی می‌شود حذف ۴۰ درصد از مهارت‌های فعلی بازار کار تا ۵ سال آینده سقوط دلار به زیر کانال ۱۰۰ هزار تومان (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) شوک خبر مذاکرات ایران و آمریکا به بازار طلا و سکه | ریزش طلا تا ۷.۲ میلیون تومان (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: مطالعات ایجاد پنجمین منطقه ویژه اقتصادی استان به پایان رسیده است ممنوعیت صادرات خرما لغو شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) صنعت، تشنه سرمایه‌گذاری بر تولید | گفت‌وگوی اختصاصی شهرآرانیوز با رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی قیمت طلای جهانی امروز (سه شنبه، ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | طلای جهانی به مسیر افزایشی برگشت درباره نقش بازار سرمایه در تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» | سهم بورس از هدایت سرمایه افزایش ۸۰ درصدی سهم شهرداریها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های خراسان رضوی ترفند‌ فروشگاه‌ها برای تخلف و دور زدن طرح کالابرگ | چند نکته برای خرید با کالا برگ خودروسازان ۳۱ درصد از برنامه تولید خود در سال ۱۴۰۳ را محقق نکردند کالابرگ الکترونیکی از فردا (چهارشنبه، ۲۰ فروردین ۱۴۰۴) شارژ می‌شود نرخنامه قیمت میوه و تره‌بار در مشهد به صورت عمده فروشی اعلام شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | بادمجان چند؟ جزئیات تغییرات دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد | احتمال ترمیم حق مسکن کارگران وجود دارد؟ ریزش شبانه نرخ تتر (۱۹ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سود ندادن به سهام داران «پدیده»قانونی است؟

  • کد خبر: ۷۲۳۹۳
  • ۰۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۵
سود ندادن به سهام داران «پدیده»قانونی است؟
در چند روز اخیر اطلاعیه‌ای درباره پدیده شاندیز در فضای مجازی دست به دست می‌شود. در این اطلاعیه آمده بود که شرکت توسعه بین المللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز امکان تامین نقدینگی موردنیاز برای توزیع سود نقدی تقسیم شده را ندارد و حتی در آینده نزدیک هم توزیع سود را پیش بینی نمی‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در چند روز اخیر اطلاعیه‌ای درباره پدیده شاندیز در فضای مجازی دست به دست می‌شود. در این اطلاعیه آمده بود که شرکت توسعه بین المللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز امکان تامین نقدینگی موردنیاز برای توزیع سود نقدی تقسیم شده را ندارد و حتی در آینده نزدیک هم توزیع سود را پیش بینی نمی‌کند.


به گزارش تجارت نیوز، در اطلاعیه گفته شده است که قرار است سود تقسیم شده سهام داران در دفاتر شرکت به حساب بستانکاری شان ثبت و در برنامه آینده افزایش سرمایه، به سرمایه تبدیل شود. در این حالت به جای سود نقدی در آینده نامعلوم و بعد از افزایش سرمایه از محل مطالبات سهام داران، به آن‌ها سهام جدید داده می‌شود.


هومن عمیدی، کارشناس بازار سرمایه، درباره اطلاعیه منتشرشده ازسوی شرکت پدیده گفت: طبق اطلاعیه بالا، شرکت پدیده شاندیز اعلام کرده که در مجمع ۱۰درصد سود را تصویب کرده است، اما هم اکنون این سود را پرداخت نمی‌کند و آن را به سمت افزایش سرمایه می‌برد.
وی افزود: نکته شایان توجه درباره اطلاعیه، این است که باید بدانیم تاریخ مجمع و تصمیم گیری برای سود چه زمانی بوده است که برای این امر می‌توان به سایت کدال، سایت اطلاع رسانی ناشران، مراجعه کرد و تاریخ مجمع و تقسیم سود را دید.


این کارشناس بازار سرمایه افزود: هر شرکتی ۸ماه فرصت دارد تا سود تصویب شده را که در شرکت شاندیز مقدار آن ۱۱۴تومان به ازای هر سهم است، در مجمع پرداخت کند. حالا اگر در این ۸ماه شرکت از محل مطالبات سهام داران افزایش سرمایه بدهد، می‌تواند به سهام داران بگوید که پول حاصل از تقسیم سود را برای افزایش سرمایه استفاده کرده است.


وی افزود: پدیده شاندیز در تاریخ ۲۷مهر۹۹، مجمع عمومی به طور فوق العاده را تشکیل داده است. ۸ ماه از این تاریخ می‌گذرد و هنوز سود تقسیم شده را به سهام داران نپرداخته اند. در این بازه از زمان نیز افزایش سرمایه از محل مطالبات صورت نگرفته است، پس این قضیه دارای تبعات قانونی است و سازمان بورس و نهاد ناظر که همان ناشران بورس هستند، باید بر این امر نظارت کنند.
وی گفت: شرکت پدیده شاندیز اطلاعیه خودش را منتشر کرده و در آن، زمان بندی پرداخت سود را اعلام کرده است. تصمیم مجمع عمومی برگشت ناپذیر است و شرکت باید سود سهام داران را با گرفتن وام یا روش‌های دیگر پرداخت کند.


افزایش سرمایه از طریق مطالبات، نیازمند رضایت سهام داران است

مرتضی شهیدی، حقوقدان بورسی، نیز درباره پدیده شاندیز گفت: پدیده شاندیز در مجمع خود، پرداخت سود را تصویب کرده است، اما شرکت پدیده شاندیز می‌گوید امکان پرداخت عملی را ندارند و بیان می‌کنند که از طریق مطالبات سهام داران، افزایش سرمایه بدهند.


وی افزود: نکته درخورتوجه این است زمانی که در مجمع سودی پرداختی تصویب می‌شود، این سود جزو مطالبات سهام داران تلقی می‌شود؛ یعنی دو روز بعد از مجمع که نماد باز شد و فردی سهامش را فروخت، طلب فرد از شرکت تقسیم کننده هنوز باقی است.
شهیدی بیان کرد: بنابراین سود تقسیم شده جزو مطالبات سهام داران است و شرکت باید به هر نحوی که شده است، این سود را پرداخت کند، حتی با فروختن دارایی‌های شرکت و اگر شرکت از این کارخودداری کند، هر سهام داری می‌تواند از شرکت به هیئت داوری درخواست شکایت کند.


این حقوقدان بورسی بیان کرد: اگر شرکت با اراده خود سود را پرداخت نکند، هیئت داوران می‌تواند اموالی از دارایی‌های شرکت را توقیف کند و آن‌ها را بفروشد و سودش را به سهام داران بدهد، اما شرکت مدعی شده است که سود را به مطالبات می‌برد و از آن طریق افزایش سرمایه می‌دهد، درحالی که زمانی این سود تقسیم شده قابلیت برده شدن به سمت افزایش سرمایه را دارد که سهام داران اظهار رضایت کرده باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->